We take a bottom-line approach to each project. Our clients consistently, enhanced brand loyalty and new leads thanks to our work.
Kayseri, Ä°ç Anadolu'nun güneyinin Toros DaÄŸları ile birleÅŸtiÄŸi merkez Kızılılmak bölümünde yer almaktadır. 37 derece 45 dakika ve 38 derece 18 dakika kuzey enlemleri ile 34 derece 56 dakika ve 36 derece 58 dakika doÄŸu boylamları arasında yer alır. DoÄŸu ve kuzeydoÄŸudan Sivas, kuzeyden Yozgat, batıdan NevÅŸehir, güneybatıdan Niede, güneyden Adana ve KahramanmaraÅŸ ile çevrili olup, 1929 yılında inÅŸa edilen HaydarpaÅŸa-Karse Demiryolu idari sınırdan geçmektedir.
Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık 15. ÅŸehridir. 2014 yılı itibariyle nüfusu 1.322.376'dır. 16 ilçeden oluÅŸur: AkÅŸurra, Bünyan, Develi, Hacral, Ä°njes, Kokashinan, Merikaji, Pınarbaşı, Sarıyogran, Saliz, Tomarza, Yahyal, Talas, Özvatan, Ferahiye ve YeÅŸilhisar. Ankara ve Konya'dan sonra üçüncü büyük ÅŸehri ve Ä°ç Anadolu'nun sanayi merkezidir.
Ä°hracat için sanayinin önemi büyüktür üretilen ürünlerin nakliye hizmetine kadar ilgilendirmektedir. Sanayi arazisi ve büyük organize sanayi bölgeleri sanayi sektörünün altyapısı olarak deÄŸerlendirilebilir. KSS kapsamında Kayseri'de yaklaşık 3500 iÅŸ yaratılmıştır. Eyalette aktif sekiz CSR vardır. Kayseri'de altı organize sanayi bölgesi bulunmaktadır. 1. Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgesi dışındaki Ä°nce Organize Sanayi Bölgesi 2005 yılında faaliyete geçmiÅŸtir. Sanayi altyapısı çerçevesinde Kayseri Serbest Bölgesi de önemli bir yer tutmaktadır. Kayseri Serbest Ticaret Bölgesi, Türkiye'nin en büyük serbest ticaret bölgesine sahiptir. 2007 yılı verilerine göre Kayseri Serbest Bölgesi'nde yaklaşık 43 kurum faaliyet göstermektedir. Kayseri 1. 2006 yılı itibariyle organize sanayi bölgelerinde 711 fabrika bulunmaktadır. Bu sayı 2013 yılında 816'ya ulaÅŸtı. Ayrıca Haziran 2015'te Kayseri'nin Karkanjuk ilçesinde büyük bir sanayi parkı yapılacak.
Kayseri’de ticaret hakkında da biraz detaylı bilgi verelim. Kayseri'nin ticaret ve ekonomik tarihi, Hıristiyanlık öncesine kadar uzanır. Åžehir Masaka olarak adlandırıldığında, dünyadaki tek ekonomik ve ticari merkezdi. Yeni keÅŸfedilen belgelere göre Türkiye'de ve dünyada ilk organize sanayi Bacıyan-ı Rum (Ahi Evren tarafından kurulan Anadolu Bacıları) tarafından Kayseri'de kurulmuÅŸtur. Bu bilgiler Bacıyan-ı Rum belgeselinin yapımcısı Nuh Mete Deniz tarafından belgelenmiÅŸtir. Kayseri'de çekim yaptı ve bilim adamlarına sundu. Aynı ÅŸekilde Kayseri hem sanayileÅŸme ile kentleÅŸme arasındaki etkileÅŸim açısından hem de gelir ve istihdam yaratma açısından oldukça önemli bir eyalettir. Kayseri'de sanayi yapısı ile tarım ve hayvancılık olanakları modern ticari hayatın geliÅŸmesinde önemli rol oynamaktadır. Kayseri'nin sanayi kapasitesi ve çeÅŸitliliÄŸi dış ticareti de geliÅŸtirmiÅŸtir. Yaklaşık 2 milyar dolar ihraç ediliyor. Eyalette 20.000'den fazla ticari kuruluÅŸ var. Ayrıca Kayseri'nin bankacılık sektörü de geliÅŸmiÅŸtir.
Åžimdi ise Kayseri’nin ihracatından bahsedelim. Kayseri’de ihracat oldukça yaygındır. Ä°hracat bir yerde ulaşım demek olduÄŸu için ulaşım da yaygın ve geliÅŸmiÅŸtir. Ulaşımı ve taşımacılığı ÅŸehir içi ve ÅŸehir dışı olarak ayırabiliriz. Åžehir içi yapılan taşımacılıklarda en yaygın tür evden eve nakliyattır Kayseri bu konuda baÅŸarılıdır. Eve taşımacılık yaparken kullanılan ve kolaylık saÄŸlayan taşımacılık ise asansörlü taşımacılıktır.
Türkiye'nin ana sanayi ÅŸehirlerinden biri olan Kayseri'den yapılan ihracat ise yüzde 13 artarak 361 milyon 872 bin dolar oldu. Türkiye Ä°statistik Kurumu (TÜÄ°K) Kayseri Bölge MüdürlüÄŸü, Haziran ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. Kayseri'ye yapılan ihracat Haziran 2022'de geçen yılın aynı ayına göre %13 artarak 361 milyon 872 bin dolar oldu. Yılın ilk altı ayında ihracatın bir önceki yıla göre yüzde 19 arttığı kentte, Haziran ayında ithalat 155 milyon 755 bin doları buldu.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ömer Gülsoy, ihracat rakamlarını deÄŸerlendirerek yaptığı açıklamada, kentin ihracat rekorları kırdığını ve ülke ekonomisinin ihracatın öncülüÄŸünde büyümeye ve büyümeye devam edeceÄŸini söyledi. Bu alandaki baÅŸarıların gelecekte katma deÄŸerli ihracatlarla süslenerek gerçekleÅŸtirilmesi gerektiÄŸini vurgulayan Gülsoy, "Bu tablonun mimarları olan tüm ihracatçı üyelerimizi ve emektar kadromuzu baÅŸarılarından dolayı yürekten kutluyorum. baÅŸardık...” ibaresini kullandı.
Gülsoy, Kayseri'nin ihracatının ithalatından fazla olduÄŸunu ve bu nedenle dış ticaret açığının azalmasına katkı saÄŸladığını söylüyor.
"TÜÄ°K verilerine göre Kayseri'nin ihracatı, Haziran 2021'de 320 milyon 396 bin dolar iken, Haziran 2022'de 361 milyon 872 bin dolar olarak gerçekleÅŸti. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 13 arttı. Mayıs 2022. Kayseri gibi Haziran ayında ithalatımız 155 milyon 755 bin dolar oldu. Ä°limiz bu anlamda dış ticaret açığının azaltılmasına katkı saÄŸlamıştır. Haziran 2022 itibariyle en büyük ihracat pazarlarımız Irak, Almanya, Belçika, Ä°ngiltere, Ä°srail, ABD, Yunanistan, Romanya, Ä°talya ve Fransa'dır.
Kayseri Sanayi Odası'nın (KAYSO) yeni Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in ilk kez katıldığı genel kurul toplantısında ilginç sohbetler yaÅŸandı. KAYSO BaÅŸkanı Mehmet Büyüksimitçi, Vali Çiçek'e genç ve deneyimli sanayicilere bilgi vererek, Kayseri'den artan ihracat hacmine dikkat çekti. Büyüksmitçi, 2022 yılı için 4 milyar dolarlık ihracat hedefini açıklayınca, TBMM BaÅŸkanı Abidin Özkaya, "CumhurbaÅŸkanı Mehmet, 4 milyon 200 hedefini açıkla" diye bağırınca Kayseri pazarı baÅŸladı. Yönetim kurulu üyelerinden gelen girdilerle ilk rakam 4.250 milyon dolar ve ardından “Yarısına satmayacak. 4 milyar 300 milyon dolar olsun” dedi. Kayserili sanayici yılsonuna kadar 4 milyar 300 milyon hedefine ulaÅŸma sözü verdi. Meclis toplantısına Abidin Özkaya'nın bankacılara yönelik sitemleri damga vurdu. Özkaya, "Enflasyon, gıda, enerji güvenliÄŸi, lojistik sorunlar ve buna ek olarak Rusya-Ukrayna savaşı dünya ekonomisi kadar ülke ekonomimizi de sarstı. Artan maliyetler nakit akışını bozar. Bu yetmezmiÅŸ gibi özel bankalar bize yüksek bir maliyetle geldi. Garanti artırıldı. Al ve al sisteminde aracılar para kazanıyor. Kur farkı, hammadde fiyatları, kısa vadeli enflasyon artışlarında üretici ve tüccarlar için kredi kartı tavanı yükseltilmelidir.