We take a bottom-line approach to each project. Our clients consistently, enhanced brand loyalty and new leads thanks to our work.
Eski adı Antep olan Gaziantep, GüneydoÄŸu Anadolu ile Türkiye'nin Akdeniz bölgesi arasında aynı adı taşıyan ilin baÅŸkentidir. GüneydoÄŸu'daki herhangi bir ÅŸehrin en büyük nüfusuna sahiptir. Bu, sanayi ve kalkınma açısından bir ilktir. Bu yüzden ekonomi de geliÅŸmiÅŸtir tabi. Gaziantep'in ekonomik durumuna bir göz atalım. Bu aynı zamanda ihracat hakkında da bir ÅŸeyler söylüyor. Ekonomik açıdan bakıldığında, Gaziantep, iyi ulaşım baÄŸlantıları ve liman kentine yakınlığı nedeniyle Türkiye'nin en zengin ÅŸehirlerinden biridir. Gaziantep'in baÅŸlıca geçim kaynakları tarım, hayvancılık, enerji kaynakları, el sanatları, sanayi ve ticarettir. GüneydoÄŸu Anadolu Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte kentte tarımın daha da geliÅŸtirilmesi için planlar yapılıyor. Hammaddenin kıt olduÄŸu Gaziantep'te fosfat, manganez ve boksit madenciliÄŸi yapılmaktadır.
Gaziantep sanayi ve ticarette oldukça geliÅŸmiÅŸtir. Genel kentsel geliÅŸim, özel sektörün çabalarıyla ÅŸekillenir. Türkiye'nin en büyük sanayi merkezi Gaziantep'te bulunmaktadır. Ayrıca Gaziantep, Türkiye'nin sanayi ve ticaretinde beÅŸinci sırada yer almaktadır. Yakın zamana kadar ticareti ağırlıklı olarak sınır kaçakçılığına dayalı olan Gaziantep, artık bir ticaret merkezi haline geldi. Gaziantep'in ana sanayileri pamuk ve akrilik iplik, halı, un, irmik, makarna, gıda, bitkisel yaÄŸ, plastik, deterjan ve deri üretimidir. Gaziantep'in uluslararası ihracat payı %13'tür. GörüldüÄŸü gibi Gaziantep nakliye ve nakliye hizmetleri konusunda oldukça donanımlıdır. Ä°hracata bu sayede büyük katkı saÄŸlar. Ulaşım demiÅŸken, Gaziantep'in Anadolu ile Mezopotamya arasındaki konumu, tarih boyunca ticaret yolları üzerinde olduÄŸunu göstermektedir. Bunlardan en önemlisi Ä°pek Yolu'dur. Bu nedenle yurt içi kara ve hava ulaşımı oldukça geliÅŸmiÅŸtir. Gaziantep'in denize kıyısı olmadığı için ÅŸehirde deniz ulaşımı yoktur. En yakın liman kenti Ä°skenderun'dur. Ulaşım hem ÅŸehirler arası hem de ÅŸehir içidir. Åžehir içi ulaşım dediÄŸimizde evden eve ulaşım araçlarını kastediyoruz. Asansör taşımacılığı, ev taşımacılığı için en yaygın ve en kolay ulaşım ÅŸeklidir.
Åžimdi ise gelin nakliye özelliklerine daha detaylı bilgilerle göz atalım. Nakliyat hizmeti en çok lojistik sektörüne çalışmaktadır. Çünkü neredeyse aynı ÅŸeylerdir birbirlerini beslerler. Türkiye'nin en büyük beÅŸinci ihracat ÅŸehri olan Gaziantep, 'Lojistik Bakanlığı' istiyordur. Gaziantep Ticaret Odası BaÅŸkanı Adnan Junverdi, 'Ticaret savaşının tıkadığı kanalları kırmak ve ihraç ürünlerini güvenli bir ÅŸekilde varış noktalarına ulaÅŸtırmak için bir strateji geliÅŸtirmemiz gerekiyor. Bunun için Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'nı geliÅŸtirmemiz gerekiyor. Lojistik kurulmalı.'
Türkiye'nin en çok nakliye yapan illeri sıralamasında Ä°stanbul, Kocaeli, Bursa ve Ä°zmir'in hemen arkasında yer alan ve Ankara'yı geride bırakan Gaziantep, hammadde ve konteyner gibi büyük zorluklara raÄŸmen 2021 yılının ilk üç ayında 2021 satış rakamına ulaÅŸtı. Dün açıklanan verilere göre, Gaziantep bu yılın ilk üç ayında 2288 milyon dolar nakliye yaptı. Nakliye sayesinde ihracatın yapıldığı Gaziantep kentindeki Ticaret Odası BaÅŸkanı Adnan Yumverdi, sayının daha fazla olabileceÄŸini belirterek, 'Firmamız 155 bölgede binlerce ürün üretiyor. Ä°hracat yapmayan ülke yok. Ä°hracat yapılan ülkeler sıralaması deÄŸiÅŸti. Amerika BirleÅŸik Devletleri ÅŸimdi ilk, OrtadoÄŸu deÄŸil. Artan batı yoÄŸunluÄŸu. Ancak hammadde ve konteyner eksikliÄŸi bizi alıkoyuyordu. Buna raÄŸmen ihracatçılarımız çok iyi durumda. Geçen yıl 7,9 milyar dolar ihracat yaptık. 2021 yılı sonuna kadar bu rakamı 8,5 milyar doların üzerine çıkarmayı planlıyoruz'. Ä°hracat ürünlerini güvenli bir ÅŸekilde varış noktalarına ulaÅŸtırmak için ticaret savaÅŸları tarafından engellenen kanalları aÅŸmak için stratejiler geliÅŸtirilmelidir. Bunun için Lojistik Bakanlığı gerekir.
Nakliye uygulamaları, özellikle kullanılmış veya kusurlu ürünlerin geri dönüÅŸtürülmesi, çoÄŸaltılması, kullanılması veya imha edilmesiyle ilgili olarak, çevreye zararlı atıkların en aza indirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Ancak bu uygulamaların özel sektörle sınırlı olması kirlilikle mücadeleyi zayıflatmaktadır. Kamu otoritelerini ve kuruluÅŸlarını yeÅŸil tedarik zinciri uygulamalarına dahil etmek ve araÅŸtırmaları desteklemek, kirlilikle mücadelede büyük bir fark yaratabilir. Bu savaÅŸ devam ederken, tedarikçiler ve tüketiciler yeÅŸil tedarik zincirinin başında ve sonunda birlikte çalışmalıdır. DiÄŸer sosyal çevreleri ve STK'ları bu sisteme dahil etmek, güçlü bir uyum ve sinerji yaratır ve nihai hedeflerden birine ulaşılmasına yardımcı olur: sürdürülebilir kalkınma. Bu çalışma kapsamında, Gaziantep Åžechtkamil Belediyesi tarafından baÅŸlatılan 'KKD ve e-MÖP Projesi' kapsamında çeÅŸitli kurumlar tarafından yıllık olarak toplanan atıkların durum ve geri dönüÅŸüm oranlarının analizi yapılıyor. YeÅŸil tedarik zinciri yönetiminin en önemli unsurlarından biri olan tersine nakliye uygulamaları son yıllarda özel sektör tarafından giderek daha fazla benimsenmektedir. Bu çalışma, özel sektör dışındaki belediyelerin tersine lojistik uygulamalarında yer alan atıkları toplama ve iÅŸleme çabalarını vurgulamaktadır. Bu araÅŸtırma için geliÅŸtirdiÄŸi stratejiler, yöntemler ve organizasyon hakkında detaylı bilgiler bulunmaktadır. Ayrıca toplanan atık miktarı detaylı bir ÅŸekilde analiz edilerek tasnif, deÄŸerlendirme ve bertaraf gibi faaliyetlerin hazırlanması ve kapsamlı lojistik çalışma gerektiren faaliyetler detaylı olarak ele alınmaktadır. Bu çalışmanın sonuçları, tersine lojistik uygulaması ve bunun diÄŸer belediyeler üzerindeki etkisi hakkında önemli veriler saÄŸlayacaktır. Çalışma sonunda elde edilen bulgular ve analizler, olası eksikliklerin giderilmesi ve etkinliÄŸin verimliliÄŸinin artırılmasına yönelik önerilerde bulunulması için toplumla paylaşılır. Bu çalışmada kullanılan veriler çok sınırlı olup sadece Gaziantep Åžehitkamil belediyesinden elde edilmiÅŸtir. Bu nedenle veriler Gaziantep ili, Åžehitkamil ilçesi sınırları ile sınırlıdır. Çalışmada Gaziantep Åžehitkamil Belediyesi tarafından saÄŸlanan atık toplama verileri kullanılmıştır. AraÅŸtırma ve analizler, toplama lojistiÄŸi ile çevresel etkinin azaltılması arasında önemli bir kazanç olduÄŸunu göstermektedir. Tersine lojistik uygulamaları, kontaminasyonun önlenmesine büyük katkı saÄŸlamıştır.