Hepnakliye, hep lojistik, tam lojistik
H E P N A K L Ä° Y E
Logo

We take a bottom-line approach to each project. Our clients consistently, enhanced brand loyalty and new leads thanks to our work.

Nakliye Filomuza Katılın
  • Admin
  • 2022-09-13
  • cilvegözügümrükkapısı;taşımacılık;nakliyehizmetleri;lojistikhizmetleri;istenakliye;evdenevetaşımacılık;asansörlünakliye;güvenilirnakliyehizmeti

Türkiye'nin Suriye sınır kapılarının en iÅŸlek olan Hatay'ın Reyhanlı ilçesine 9 km uzaklıktaki Cilvegözü sınır kapısı 2007 yılında hizmete açıldı.  Hizmetin genelinde nakliye ve nakliyat hizmeti bulunmaktadır. Avrupa ülkelerinden Orta DoÄŸu ve Afrika'ya giden araçların kullandığı uluslararası taşımacılıkta kritik olan Cilvegözü sınır kapısı, Suriye içindeki huzursuzluk ve güvenlik durumu nedeniyle Temmuz 2012'de ticari araçlara geçici olarak kapatıldı. Bu da nakliye ve nakliyat firmaları için kötü olmuÅŸtur. Ayrıca, araçların Suriye'ye insani yardım götürmek için kullanılmasına iliÅŸkin dava açıldı. 1953 yılında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kurulan Cilvegözü Hudut Kapısı, önceleri devletin üst kademesinde iÅŸletilirken, 1975 yılından sonra artan iÅŸ hacimleri nedeniyle Müdürlük düzeyinde iÅŸletilmeye devam etmiÅŸtir. Cilvegözü sınır kapısı, Türkiye ile OrtadoÄŸu arasındaki en önemli kapılardan biri olup, mal ve insan hareketi için kullanılmaktadır. Ek olarak, taşımacılık Cilvegözü’nde sık yapılır. Karşı sınır kapısı ise 85 bin metrekare alan üzerine kurulu Suriye'nin Bab El-Hava'sı, Atima yerleÅŸiminin Bükürmez karakolunun karşısındaki ve Hatay-Suriye sınırının 31 km'lik bölümünün 2016'dan bu yana terminale kadar olan bölümü Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) elinde. Suriye'deki huzursuzluk ve güvenlik endiÅŸeleri nedeniyle Temmuz 2012'den itibaren ticari araç trafiÄŸine geçici bir yasak getirildi ve bu tarihten itibaren araçların Suriye'ye insani yardım ulaÅŸtırmasına izin verildi.

Türkiye, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Hatay'ın Cilvegözü sınır kapısına BM yardımı için 12 ay yetki verme kararının uzatılmasını memnuniyetle karşıladı. DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan  açıklamada,  BM Genel Sekreteri'nin raporuna dayanan 12 aylık BM Güvenlik Konseyi kararının, ilk altı aydan sonra altı ay daha uygulanacağı belirtildi.  Cilvegözü sınır kapısının önemine deÄŸinen açıklamada, ÅŸöyle denildi: "Bahsi geçen sınır kapılarımızdan gönderilen BM yardımı, Suriye insani krizine etkili bir yanıt olmaya devam ediyor ve bölgesel istikrar ve güvenlik için elzemdir. Bu amaçla, ülkemiz üzerinden faaliyet gösteren BirleÅŸmiÅŸ Milletler ulusötesi insani yardım mekanizmalarının devam etmesini memnuniyetle karşılıyoruz. : Suriye krizine, özellikle siyasi sürece kalıcı çözümler bulmayı amaçlayan çabalar.” Açıklamada, "Türkiye, Suriye'deki insani krizle mücadele için güçlü destek saÄŸlamaya devam edecek ve ateÅŸkesin sürdürülmesine ve siyasi sürecin desteklenmesine aktif olarak katkıda bulunmaya devam edecektir." dedi.

Cilvegözü 5 milyon kiÅŸinin vazgeçilmezidir. Nakliye Cilvegöz’de bu kadar insanla tabii ki geliÅŸmiÅŸtir. Anlayacağınız üzere, nakliyat Cilvegöz için oldukça yaygın yapılmaktadır. 2014 yılından bu yana BM Güvenlik Konseyi kararları ile yetkilendirilen mekanizmalar, BM'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki Ä°dlib baÅŸta olmak üzere yaklaşık beÅŸ milyon kiÅŸiye ulaÅŸmasına ve Suriye'ye uluslararası yardım saÄŸlamasına olanak saÄŸladı. BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi'nde ABD ile Rusya arasındaki müzakereler sonuna kadar  devam etti.  Suriye'nin kuzeybatısındaki 5 milyon kiÅŸiye insani yardım saÄŸlanması açısından hayati önem taşıyan Cilvegözü ve  Babülhava sınır kapılarının bir yıl daha açık kalmasına oybirliÄŸiyle karar verildi. BirleÅŸmiÅŸ Milletler, uluslararası yardım kuruluÅŸları, Türkiye, ABD ve Batılı ülkeler, yardımların gönderildiÄŸi sınır kapılarının sayısını artırmak istiyor. BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya ve Suriye rejimi ile ilgili kararlarda  Rusya'nın yanında yer alan Çin, Çirvegöz sınır kapısının açık kalmasından rahatsız. Rusya, insani yardımın sınır ötesi yardım mekanizması sona ermeden hemen önce Suriye içindeki Åžam kontrolündeki bölgelerden teslim edilmesi gerektiÄŸi iddiasını savunmaya devam ediyor. 2020 yılında dört sınır kapısı açılmıştır, ancak ÅŸu anda tek sınır kapısı olarak Cilvegözü önemlidir, hem ÅŸehir içindekiler hem de ÅŸehir dışındakiler için.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye Ä°nsani Yardım SaÄŸlayacak Mekanizmanın görev süresi 2022 10 Temmuz'da sona erdi BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM), 2014 yılından bu yana milyonlarca kiÅŸiye ulaÅŸmış ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarıyla yetkilendirilmiÅŸ mekanizmalar aracılığıyla Suriye'ye insani yardım ulaÅŸtırılmasını saÄŸlamıştır. Uluslararası taşımacılığa hizmet veren Sınır kapılarının açık kalması ve yardımların devam etmesi için bu mekanizmanın BM Güvenlik Konseyi tarafından yenilenmesi gerekiyor. BM Güvenlik Konseyi, birbiriyle yarışan iki yasa tasarısını görüÅŸüyor. Biri Norveç ve Ä°rlanda, diÄŸeri Rusya, Norveç ve Ä°rlanda  tarafından getirilen ve Batılı ülkeler tarafından desteklenen tasarı, Cilvegözü sınır kapısının bir yıl daha açık tutulmasını öneriyor. Ancak Rusya, Suriye'deki rejim kontrolü altındaki bölgelerden gelen yardımlarla sınır ötesi yardım mekanizmasını sadece altı ay uzatmak istiyor. Kuzeybatı Suriye'de sınır kapıları kapatılırsa ve insani yardım kesilirse 4 milyondan fazla insan açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Cilvegöz sınır kapısına 'BM yardımına açık kalın' çaÄŸrısı  Avrupa Komisyonu KomÅŸuluklar ve OrtadoÄŸu Sivil Koruma ve Ä°nsani Yardım Genel MüdürlüÄŸü'nden Andreas Papaconstantinou, Cilvegöz sınır kapısından Suriye'ye uluslararası yardım taşınmasına izin veren mekanizmanın  10 Temmuz'da sona ereceÄŸini açıklamıştı. Yapılacak çalışmalar onun bir yıl daha uzatılabileceÄŸini söyledi. Hatay'a çeÅŸitli programlara katılmak için gelen Papaconstantinou, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cilvegöz sınır kapısının Suriye'ye insani yardım ulaÅŸtırılmasında büyük önem taşıdığını söyledi. Papakonstantinou, BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in (BM) Cilvegöz sınır kapısından Suriye'ye  insani yardım saÄŸlama görevinin 10 Temmuz'da sona erdiÄŸini hatırlatarak, ÅŸunları kaydetti: Mevcut sistemin yanındayız ve güncelleme kararını tamamen savunuyoruz dedi.Papaconstantinou, Cilvegöz sınır kapısını Suriye'nin kuzeybatısındaki milyonlarca insan için hizmet veren "can simidi" ilan ederek ÅŸöyle devam etti:

 "Suriye'de bu çabaların devamını gerektiren bir insani ihtiyaç var. Bunun uzatılması için gece gündüz diplomatik çalışmalar yapılıyor ve kararın uzatılmaması halinde insani sonuçları çok ağır olacak. Kararın New York'taki BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) verileceÄŸine inanıyorum. Bu arada diplomasimiz, kararları geri almaya odaklanacak.  Türkiye ve bu sistemin devamına inanan diÄŸer paydaÅŸlarla çalışmaya devam edeceÄŸiz. Suriye  için  çok önemli bir program yürütüyoruz. Suriye'deki Suriyelilerin ihtiyacı olan yardımı saÄŸlamak istiyoruz. "Bu programın yüzde kırkı Suriye'nin kuzeybatısındaki Suriyelilerin ihtiyaçlarına adanmıştır."Papaconstantinou, Türkiye'nin Suriyelilerin yanında yer aldığını belirterek, ÅŸunları kaydetti:"10 Mayıs'ta AB'nin Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmek için çok önemli bir mali paketi seferber ettiÄŸi bir konferans gerçekleÅŸtirdik. CumhurbaÅŸkanımız Ursula von der Leyen, 2024 yılına kadar 3 milyar avro ile mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi. "Yıllardır bu kadar çok Suriyeliyi ağırladığı için Türkiye'ye çok müteÅŸekkiriz."

 Suriye'nin kuzeybatısında çok sayıda Suriyelinin gönderildiÄŸi ve önemli uluslararası insani yardım belgelerinin gönderildiÄŸi tek sınır geçiÅŸ noktası olan Cilvegözü, Rusya'nın engellemesi halinde 10 Temmuz'da kapanma riskiyle karşı karşıya geldiÄŸi olmuÅŸtur. 2014 yılından bu yana BM, Suriye'ye uluslararası yardım saÄŸlanmasına yetki veren BMGK kararlarının zorunlu kıldığı bir mekanizma ile özellikle Suriye'nin kuzeybatısındaki Ä°dlib'de yaklaşık 5 milyon kiÅŸiye ulaÅŸtı. 2020 yılına kadar gıda, ilaç, tıbbi malzeme ve hijyen  gibi uluslararası insani yardımlar Türkiye'den 2 sınır kapısı olmak üzere 4 sınır kapısından; Rusya'nın vetosu ve itirazı üzerine önce sınır kapısı sayısı  2'ye düÅŸürüldü, ardından Rusya sadece Cilvegözü sınır kapısının kalması konusunda anlaÅŸmaya vardı. Her ay 1000'den fazla insani yardım konvoyu Suriye'ye ulaÅŸmak için Cilvegözü sınır kapısından geçiyor, ancak bu sınır tutma mekanizması 10 Temmuz'da sona erdi ve BMGK, BMGK tarafından yenilenmesi gerektiÄŸini söyledi.OkuduÄŸunuz üzere sizlere Cilvegöz’ünde nakliyatı, lojistiÄŸi ve diÄŸer geliÅŸmeleri detaylı bilgilerle anlattık, iyi okumalar.

Yorum Gönderin