We take a bottom-line approach to each project. Our clients consistently, enhanced brand loyalty and new leads thanks to our work.
AktaÅŸ Sınır Kapısı, Türkiye ile Gürcistan arasında Çıldır ilçesine baÄŸlı Kenarbel köyüne baÄŸlı bir Türk sınır kapısıdır. Ülkemizi Gürcistan'a baÄŸlayan üç sınır kapısından biridir. Dolayısı ile uluslararası taşımacılıkta rolü büyüktür. 2013 yılında 76.000 m² alan üzerine temel atılmıştır. Yatırım maliyeti 450 milyon TL olup Ekim 2015'te açılmıştır. 19.837 m² kapalı alana sahip olup toplam 6 peron, 3 giriÅŸ ve 3 çıkışa sahiptir. Kars'a 110 km uzaklıktadır. Karayolu üzerinde Kars'tan Gürcistan sınırına kadar olan mesafeyi yaklaşık 50 km kısalttı. Sınırdan Tiflis'e 4 saatte ulaşım saÄŸlıyor. Yeni sınır karakolundan 240 kilometre uzakta, daha büyük bir pazar olan Azerbaycan'a girmek de mümkün. 2016 yılında yapımına baÅŸlanan ve Mozeret Geçidi'ni 2.159 metrede geçecek olan 2,5 km'lik Aşık Festival Tüneli'nin tamamlanmasıyla kısa sürede ulaşım daha kolay ve önemli hale gelecek. Tünelin 2019 yılında tamamlanması bekleniyor. Ticaret Bakanlığı verileri; Nispeten yeni bir sınır karakolu olmasına raÄŸmen, yolcu ve araç trafiÄŸi için büyük bir potansiyel gösteriyor.
18 Ekim 2015'te açıldı. Deniz seviyesinden 1788 metre yükseklikte bulunan sınır karakolunda altı platform, üç geliÅŸ ve üç gidiÅŸ var. Otomasyon, kartlı geçiÅŸ ve kapalı devre video sistemi ile donatılmıştır. Kapının içinde gümrük memurları için konaklama yeri bulunmaktadır. Kapı, AktaÅŸ Gölü'nün kuzey kıyısında yer almaktadır. Burası Gürcistan'ın Türkgözü Sınır Kapısı ve Sarp Sınır Kapısı'ndan sonra üçüncü sınır kapısı.
76.000 m2 alana hizmet veren Çıldır-AktaÅŸ sınır kapısında 19.837 m2 kapalı alan, 3 giriÅŸ ve 3 çıkış olmak üzere toplam 6 platform inÅŸaatına baÅŸlandı. AktaÅŸ Gümrük Genel MüdürlüÄŸü, 15 Ekim 2012 tarih ve 28442 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2012/3723 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile birlikte kullanılmasına karar vererek 18 Ekim 2015 tarihinde faaliyete geçmiÅŸ, giriÅŸe açık bir kuruluÅŸtur. ve yolcu ve eÅŸya taşıma araçlarının çıkışı, ticari faaliyet yerleri, sınır geçiÅŸleri, ancak bir gümrük idaresi; Toplu olarak 76.000 m² alan üzerinde transit sınır kapısı olarak faaliyet göstermektedir. Ülkemizden transit geçen yolcu, eÅŸya ve araçlar; Gürcistan, Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan'a gelir veya gider. Gümrük ve Turizm Ticaret A.Åž. TOBB ajansında. AktaÅŸ Gümrük Genel MüdürlüÄŸü, kendi alanında hatta nakliye firmalarıyla da birlikte faaliyet gösteren kuruluÅŸ olarak hareket etmektedir. 18 AÄŸustos 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak kurulan ve 29092 sayılı onaylı Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge MüdürlüÄŸü'nün 14 Temmuz 2016 tarihinde faaliyete geçmesiyle Bölge Müdürlerimiz ile irtibat faaliyetlerine devam etmiÅŸtir. Ardahan Çıldır-AktaÅŸ Gümrük Kapısı 2015 yılından bu yana sürekli artan tır trafiÄŸi ile dikkat çeken, Türkiye'nin uluslararası taşımacılıkta Gürcistan üzerinden nakliyat firmalarıyla Kafkasya ve Orta Asya'ya açılan kilit noktalarından biri.
BaÅŸta Orta Asya olmak üzere diÄŸer ülkelerle ithalat ve ihracatta önemli bir köprü olan sınır kapısı, özellikle nakliye hizmeti veren modern binalar, kısa süreli servisler ve baÄŸlantı yolları nedeniyle son yıllarda uluslararası taşımacılık ÅŸirketleri tarafından tercih edilmektedir. Nakliyat hizmeti daha kısa ve daha güvenli verilir. Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle rota deÄŸiÅŸtiren tırların yoÄŸun olarak kullandığı Çıldır-AktaÅŸ sınır kapısındaki mal ticareti rekor seviyeye yükseldi. 2020'de 36.000, 2021'de 48.000 tır bulunan gümrüklerde bu yılın ilk altı ayında bu rakam 59.000'e çıktı. Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) BaÅŸkanı Çetin Demirci, Anadolu Ajansı'na (AA) yaptığı açıklamada, Orta Asya'ya açılan üç Türk limanından biri olan Çıldır-AktaÅŸ Gümrük Kapısı ve Türkgözü Gümrük Kapısı'nın Ardahan'da bulunduÄŸunu söyledi. 2016 yılında Çıldır-AktaÅŸ'ın nasıl modernize edildiÄŸini anlatan Demirci, “Modernizasyon çalışmalarının ardından çok sayıda tır AktaÅŸ gümrük kapısına geldi. Bu kapının önemi ekonomik ve ticari nedenlerle artmış ve bundan sonra da artmaya devam edecektir." dedi. Demirci, Rus-Ukrayna savaşı nedeniyle Çıldır-AktaÅŸ Gümrük Kapısı'ndaki yüksek yoÄŸunluÄŸa dikkat çekerek, "Burada hızlı servis ve daha rahat trafik saÄŸlanıyor. Orta Asya'da açık olan 3 kapıdan 2'si Ardahan'da olduÄŸu için, bölge üzerinde büyük etkisi olan bir ÅŸehir, bence stratejik olarak önemli" dedi.
Tabii her zaman iyi tarafları da olmamaktadır. Gürcistan'a açılan üç Türk sınır karakolundan biri olan Çıldır'daki AktaÅŸ, Sarp ve Türkgözü sınır karakollarında yapılan modernizasyon çalışmaları nedeniyle, son aylarda nakliye hizmeti veren araç ve tır yoÄŸunluÄŸu arttı.
OrtadoÄŸu ve Batı ülkeleri için Kafkasya ve daha sonra Orta Asya ülkeleriyle ticari ve sosyal iliÅŸkilerin kurulmasında büyük önem taşıyan AktaÅŸ sınır kapısı, ana sınır kapılarından biridir.Birimleri ile Türkiye'nin modern dünyası, gümrük bölgeleri ve giÅŸeler. . Gürcistan'a açılan ve ulaşım kolaylığı nedeniyle özellikle uluslararası nakliye ÅŸirketlerinin kamyonlarının tercih ettiÄŸi AktaÅŸ sınır kapısı, yeni kapı olmasına raÄŸmen Ä°spanya'dan Çin'e uzanan Ä°pek Yolu üzerinde hızla geliÅŸen bir sınır kapısı haline geldi.
OrtadoÄŸu ve Batı ülkelerinin Kafkasya ve daha sonra Orta Asya ülkeleriyle ticari ve sosyal baÄŸlar kurması açısından büyük önem taşıyan AktaÅŸ sınır kapısı, birimleriyle Türkiye'nin önemli modern sınır kapıları arasında yer almaktadır. Gümrük bölgesi ve giÅŸeler oldukça yoÄŸundur. Gürcistan'a açılan ve ulaşım kolaylığı nedeniyle özellikle uluslararası nakliye ÅŸirketlerinin kamyonlarının tercih ettiÄŸi AktaÅŸ sınır kapısı, yeni kapı olmasına raÄŸmen Ä°spanya'dan Çin'e uzanan Ä°pek Yolu üzerinde hızla geliÅŸen bir sınır kapısı haline geldi. Personel deÄŸiÅŸim ve ihtiyacı hat safhadadır. Son aylarda yoÄŸun insan ve araç trafiÄŸine sahne olan AktaÅŸ sınır kapısının Kafkasya'ya açılması ve Ä°pek Yolu'nun tarihi güzergahı üzerinde olması nedeniyle önemli olduÄŸunu kaydeden sakinler, 'öyle' olduÄŸunu ve görkemine hizmet etmesi gerektiÄŸini söylüyor. nitelikli insan gücü ve yeterli teknik ve malzeme birimi eksikliÄŸini telafi ederek. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından tırlar yön deÄŸiÅŸtirerek Ardahan'daki Çıldır-AktaÅŸ gümrük sınır kapısına yöneldi. Sınır karakolunda uzun tır kuyruÄŸu 7 km'ye ulaÅŸtı. Çıldır-AktaÅŸ sınır kapısı, Türkiye'nin Kafkaslar ve Asya'ya açılan sınır kapılarından biridir. Ardahan Kapısı 2015 yılında kullanıma açıldı. O zamandan beri sınır kapısı en yoÄŸun günlerini yaÅŸadı. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaÅŸ nedeniyle tırların rotası deÄŸiÅŸtirilerek doÄŸudaki gümrük sınır kapılarında trafik sıkışıklığı yaÅŸandı. Çıldır-AktaÅŸ gümrük kapısındaki kuyruk 7 km'yi buluyor. Kamyoncular ve diÄŸer taşımacılık hizmeti yapanların da bekleyiÅŸlerinin sona ereceÄŸi günü sabırsızlıkla bekliyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin devam etmesiyle sınırdaki yoÄŸunluÄŸun daha da artması bekleniyor.
Son olarak Ardahan Belediye’sinin kendi yaptığı açıklamalarla yazımızı toparlayıp özetleyelim. Sınırların yeniden açılması giriÅŸimleri sonucunda alınan kararlar, ülke ve ilimizin ekonomisine önemli bir deÄŸer katmakta ve ülkemizin kalkınmasına ve sürdürülmesine ayrıca taşımacılık ve nakliye hizmetlerinin iyileÅŸmesine de katkı saÄŸlamaktadır.Ä°ÅŸ faaliyetlerini aÅŸağıdaki ÅŸekilde sürdürmek;